luni, 14 decembrie 2009

Toyota Prius hibrid intra in probe la Strasbourg



In jur de o suta de vehicule hibride reincarcabile (VHR) Toyota Prius vor fi testate la Strasbourg incepind din aprilie 2010. Acest model hibrid reincarcabil al Toyota se bazeaza pe a treia generatie de Prius, care este comercializata din primavara anului 2009.

Modelul este dotat, in afara de tehnologia hibrida (benzina-electricitate), cu o baterie litiu-ion care poate fi reincarcata de la o simpla priza si poate rula 23,4 km in modul electric. El emite in medie 59g CO2/km.
Masinile vor fi inchiriate de catre firma constructoare intreprinderilor si administratiei orasului Strasbourg.
Municipalitatea si compania de electricitate EDF vor instala borne de reincarcare in oras si in locatiile intreprinderilor partenere ale proiectului. Mai multe sute de astfel de puncte vor fi instalate la domiciul utilizatorilor, in parcari si de-a lungul drumurilor publice.
Municipalitatea si Comunitatea Locala au anuntat ca vor primi cinci autovehicule VHR, vor sustine instalarea punctelor publice de reincare si “vor furniza subsidii societatii Auto’ trement, care va utiliza trei VHR”. Celelalte vehicule vor fi preluate pe o durata lunga de timp de institutii partenere si de intreprinderi private.
Toyota va face si alte teste de acest fel prin inchirierea autovehiculelor unor administratii si intreprinderi din Japonia, Statele Unite, Germania, Olanda, Portugalia, Regatul Unit, Canada si Australia. In total vor fi testate 600 de vehicule hibride, dintre care 200 in Europa.
Constructorul si-a fixat lansarea comerciala peste doi ani si spera sa vanda cateva zeci de mii de bucati in fiecare an.

Sursa: actu-environnment.com

Niciun comentariu: