vineri, 18 decembrie 2009

Fond pentru tarile sarace stabilit la Copenhaga

Potrivit presei nipone, Japonia va dona 10 miliarde de dolari in urmatorii trei ani pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa lupte cu incalzirea globala si pentru a face progrese in protejarea vietii salbatice.



Primul ministru, Yukio Hatoyama, a facut acest anunt la Copenhaga, in cursul zilei de 18 decembrie, releva cotidianul Tokio Shimbun.

Un fond garantat de tarile bogate pentru ajutorarea celor mai sarace sa lupte cu incalzirea globala, este considerat a fi un element-cheie pentru un acord climatic la Copenhaga, unde lunea trecuta, discutiile au fost incetinite de protestul tarilor africane, care au acuzat tarile bogate ca fac prea putin pentru reducerea gazelor cu efect de sera.

Uniunea Europeana a promis in jur de 3,5 miliarde de dolari pe an timp de trei ani drept contributie la acest fond, care ar putea creste la 100 de miliarde de dolari anual. Statele Unite au anuntat ca vor contribui de o maniera corecta la acesta, dar nu au promis decat 1,2 miliarde de dolari pentru acest an.

enn.com

Niciun comentariu: